Ik ben Leonie Winkel (1982) en woon samen met Gijs en onze twee jongens Finn (2012) en Brent (2014) in Groningen. Daar heb ik mijn eigen praktijk waar ik de cursussen HypnoBirthing , Shantala Babymassage en Kindermassage geef. Ook verzorg ik van daaruit draagconsulten. Ik vind het super mooi om te zien hoe de band tussen ouders en hun kindje versterkt door het volgen van een van mijn cursussen.

Na de geboorte van Finn kwam ik in aanraking met dragen. Eerst de niet-ergonomische variant, want gekregen als kraamcadeau. Al gauw merkte ik dat ik dit niet prettig dragen vond en vroeg me af hoe dit voor Finn zou zijn. Ik ging kijken naar de fysiologie van een baby vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut en besefte dat dit anders moest! Ik heb goed moeten zoeken voor de juiste informatie, ergonomisch dragen was nog niet zo bekend als nu. Uiteindelijk ben ik bij de draagdoek uitgekomen en is mijn draagdoekenpassie langzaamaan ontstaan. Ik voelde de band tussen mij en mijn kindje groeien. Dragen gaf ons zoveel meer dan alleen het gedragen worden! We raakten beter op elkaar afgestemd, waren allebei een stuk relaxter en ik kon veel beter meegaan in de behoeften van mijn baby’tje. Toen Finn een jaar oud was en we gingen reizen door Amerika ben ik gaan rugdragen en leerde dat dragen niet alleen voor baby’s was maar tot ver in de peuter/kleutertijd door kon gaan.

Toen kwam Brent. Een baby’tje dat veel moest huilen en duidelijk moest wennen aan de wereld buiten de buik. Het enige moment dat hij tevreden was en ontspannen, was, je raadt het al, in de draagdoek. Hele dagen had ik hem in de doek, terwijl ik mijn peuter alle aandacht kon geven die hij nodig had. Iedereen blij!

Ik vind het mooi te zien dat steeds meer kindjes in Nederland gedragen worden en help ouders graag dat op de juiste manier te doen. Veilig, verantwoord en met vertrouwen. Uiteraard ben ik volledig gecertificeerd dit te doen en ik ben tevens aangesloten bij de Vereniging van Draagdoek Consulenten. Ik hoop ook jou te mogen helpen bij het leren dragen van je kindje!