Wil je beginnen je kindje te dragen of een nieuwe knoop leren? Of misschien alleen je knooptechniek verfijnen in een kort consult? Ik help je graag om zelfverzekerd, veilig en vooral met heel veel plezier je kindje te dragen. Ik bied de volgende consulten aan:

Dragen met een draagdoek - consult en advies

Privé- consult

Voorafgaand aan het draagconsult, stuur ik je een vragenlijst toe, zodat ik een duidelijk beeld heb van jou en je kindje, je hulpvraag en eventuele speciale omstandigheden. We spreken van tevoren goed af wat je van het consult kunt verwachten.

Tijdens het consult geef ik uitleg over de achtergrond en het hoe en waarom van het dragen.  Ik leer je een knooptechniek aan die het beste bij jullie past op dat moment en ik geef advies over de drager die je daar het beste voor kunnen gebruiken. We oefenen eerst met de speciale draagpop totdat je zelfverzekerd genoeg bent om je kindje in de draagdoek te doen. We blijven net zo lang oefenen totdat jij na het consult veilig, verantwoord en vol zelfvertrouwen kunt gaan dragen.  Een gemiddeld draagconsult duurt een tot anderhalf uur. Het is handig om een oppas voor je kindje mee te nemen naar het consult, zodat jij je echt op het knopen kunt concentreren.

Na het consult krijg je van mij per mail een schriftelijke uitleg van de knoop die je hebt geleerd, waarin hij nogmaals stap voor stap wordt uitgelegd. Ook ontvang je van mij een instructiefilmpje waarin de knoop gedemonstreerd wordt in woord en beeld.

Duo-consult:

Vergelijkbaar met het privé- consult. Ik stuur jullie voorafgaand aan het consult een vragenlijst toe, zo dat ik een duidelijk beeld heb van jullie en jullie kindje, jullie hulpvraag en eventuele speciale omstandigheden. We spreken van tevoren goed af wat jullie van het consult kunnen verwachten.

Tijdens het consult geef ik uitleg over de achtergrond en het hoe en waarom van het dragen. Ik leer jullie beiden dezelfde knoop aan (buik/heup/rug). We gaan deze knoop net zo lang met de pop oefenen totdat jullie zelfverzekerd genoeg zijn om je kindje in de draagdoek te doen. We blijven net zo lang oefenen totdat jullie allebei veilig, verantwoord en vol zelfvertrouwen kunnen gaan dragen. Je kunt een duo-consult doen met je partner, een van je ouders, de oppas of een mede-moeder die ook wil gaan dragen. Het is handig om een oppas voor je kindje mee te nemen naar het consult, zodat jullie je echt op het knopen kunt concentreren.

Na het consult krijg je van mij per mail een schriftelijke uitleg van de knoop die je hebt geleerd, waarin hij nogmaals stap voor stap wordt uitgelegd. Ook ontvang je van mij een instructiefilmpje waarin de knoop gedemonstreerd wordt in woord en beeld.

Kort consult:

Je draagt je kindje al, maar wilt graag sneller, netter of strakker leren knopen. Of je loopt ergens tegen aan tijdens het knopen of dragen. Dan is een kort consult erg geschikt. We behandelen jouw specifieke vragen bij een bepaalde knoop en we gaan de knooptechniek verfijnen. Een kort consult duurt ongeveer een half uur en kun je steeds met een half uur verlengen als dat nodig is.

Groepsconsult:

Vergelijkbaar met het duo-consult. In plaats van de vragenlijst beginnen we met een voorstelrondje. Daarna vertel ik jullie meer over de achtergrond en het hoe en waarom van het ergonomisch dragen. Ik demonstreer een door jullie gekozen knoop en ga jullie deze aanleren met de pop. Zodra je zeker genoeg bent gaan we met de kindjes oefenen (je hoeft je kindje niet perse mee te nemen, je kunt ook alleen op de pop oefenen). We oefenen net zo lang totdat iedereen de knoop goed onder de knie heeft en haar/zijn kindje veilig, veranderwoord en vol zelfvertrouwen kan gaan dragen.

Na het consult krijgen jullie van mij per mail een schriftelijke uitleg van de knoop die jullie hebben geleerd, waarin hij nogmaals stap voor stap wordt uitgelegd. Ook ontvangen jullie van mij een instructiefilmpje waarin de knoop gedemonstreerd wordt in woord en beeld.

Dragen met een draagdoek - dragen doe je zo

Prijzen:

  • Privé- consult: € 65,-  ( een consult duurt gemiddeld anderhalf uur)
  • Duo- consult: € 75,-  ( een duo-consult duurt gemiddeld twee uren)
  • Kort consult ( verfijnen): € 20,- per half uur (verlengen kan per half uur)
  • Groepsconsult: € 35,- per persoon ( een groepsconsult duurt gemiddeld 2 uren) groepen van 3-6 personen

Alle consultprijzen zijn inclusief BTW (21%) en  exclusief reiskosten (19 ct/km)

Boek een draagconsult